Resident Evil paitoja

13. helmikuuta 2014

Foorumi kuolemassa?

Valitettavasti Resident Evil suomeksi-foorumi ei ole toiminut ollenkaan viime päivinä. Peräti yhdeksän hyvän vuoden jälkeen on todettava että nykyisen foorumin palveluntarjoaja on vaikuttanut olevan tuuliajolla jo pitkään. Foorumi onkin toiminut viime aikoina vähintäänkin vaihtelevasti, jos ollenkaan. En tiedä onko jo syytä heittää pyyhe kehään.

Kyselen kuitenkin onko kellään ehdotuksia mahdollisen uuden foorumin palveluntarjoajaksi? Sellaiset eivät kelpaa joiden säännöissä sallitaan vain englanninkielinen sisältö.

Vai pitäisikö foorumin antaa kuolla luonnollisesti?


28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko nyt kyseessä erityisen paha katkos, joka saattaa koitua foorumin kuolemaksi? Onhan noita katkoksia aikaisemminkin ollut, jotka ovat kestäneet vain muutamia päiviä.

Todella ikävää jos foorumi kuolee; sisältöä sinne on rakennettu satojen käyttäjien avulla lähes kymmenen vuoden ajan.

En halua kuulostaa pessimistiseltä, mutta en usko, että kukaan jaksaisi aloittaa kaikkia aihealueita alusta. Jos foorumin pitää muuttaa, voisiko osioita jotenkin kopioida uudella pohjalle? Muussa tapauksessa luulen, että uusi foorumi jää vain parin käyttäjän ylläpitämäksi autiomaaksi, jolla ei ole mitään tulevaisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

En ole oikea asiantuntija näiden palveluntarjoajien suunnalta, mutta miltä kuulostavat semmoiset kuin:


https://www.phpbb.com/
http://www.phpbbsuomi.com
http://www.munfoorumi.com/


Vika ei taida yksinään olla resuomeksi-foorumilla, kun createphpbb:n omat sivut ja muutkin foorumin tahmaavat hemmetisti.

Toivottavasti foorumi palaisi taas kuntoon kun saavat säädettyä tuolla createphpbb:llä asiat kuntoon. Tosin voisi varmasti tehdä hyvää vaihtaa palveluntarjoajaa johonkin toiseen, niin kauan kun nykyisen foorumipohjan saisi kopsattua mahd. suoraan uuteen.

Olisi giganttIkävää, jos voorumi kuolisi nyt. Onhan siellä toki hiljaisempaa kuin kuusi vuotta sitten, mutta ei silti vielä täysin kuollutta.


Jäähyväispuheita kirjoittelen vasta, mikäli voorumi oikeasti delaa. Toivottavasti kuitenkin selviäisi. Olen valmistautunut niin pahimpaan kuin parhaimpaankin.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi toi ikävää jos tuo foorumi kuolee sillä missä muuala sitä kehtaisi avautua tai valittaa ties mistä. Onhan tässä samalla päässyt tutustumaan hyviin henkilöihin.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti tästäkin katkosta selvitään, tosin palveluntarjoajan vaihto olisi kenties hyvä idea. Eihän sitä kukaan jaksaisi, jos foorumi kaatuilisi kokoajan.

Anonyymi kirjoitti...

Luotettava tarjoaja vaan alle. Tai ihan mikä tahansa jos niitä kerran tarjolla on. Tietenkää se ei missään nimessä helpota ollenkaan jos kyseessä on puhdas tyhjä paperi, jota pitää lähteä kasaamaan tällä nykyisellä kokoonpanolla, sillä vanhalla foorumilla henkeä juuri piti yllä se niin rikas historia minkä eri käyttäjän olivat ajan kanssa luoneet, josta muodostuivat legendat käyttäjien kesken. Kaiken lisäksi tuohon historiaan mahtui niin paljon hauskoja ja mielettömiä hetkiö, joiden rinnalla oli nimenomaan kiva kirjoitella, vaikka porukkaa olikin vähän loppua kohden.

Jos tulevaisuudessa kuitenkin uusi paikka syntyy vaikka vanhan foorumin kuolemisen uhalla sen rikkaan historian kera, voitte olla melko varmoja minun läsnäolostani siellä, ainakin silloin tällöin.

T: Becksii !

Adams kirjoitti...

Onhan tätä nyt ennenkin tapahtunut, joten ollaanpa optimistisia.

JOS foorumi nyt leikkaisi kiinni lopullisesti, olisihan se melkoinen henkilkökohtainenkin menetys, kun ottaa huomioon, että sinne olen siivonnut sieluani jo vuodesta 2006 - eli paljon hyviä ja ei niin hyviä muistoja kyseisestä paikasta.

Unknown kirjoitti...

Kieltämättä tulisi aika hiton orpo olo jos foorumi kuolisi. On tuo paikka sen verta merkittävä osa elämää ollut, jota ilman olisin paljon huonompi ihminen.

Terveisin Joni Ahonen

typewriter x kirjoitti...

Todella ikävä homma, jos foorumi nyt kaatuu. Ollut niin iso osa elämää jo niin monen vuoden ajan. Toivotaan nyt parasta ja pelätään pahinta.

Terveisin Poksin mies ja Massen isä, type xD

Gigs kirjoitti...

Njuuh. Kyllä tuo näyttääpi siltä, että koko createphpbb on nyt toistaiseksi nurin ihan kaikkialla, kun yksikään serveri ei juuri vastaa mistään päin. Toivottavasti saisivat lähipäivinä asiat kondikseen.

Mikäli nykyinen voorumi saadaan pyörimään, niin toivottavasti ei taas menetetä dataa ties miten monen päivän edestä. Voisi ehkä olla hyvä kokeilla noita ehdottamiani tai joitain muitakin palveluntarjoajia, jos tämänhetkinen jatkaa nykyistä laatuaan.

Ikinä en kiellä, etteikö tämä paikka olisi hyvin merkittävä paikka omassa elämäntapaisessa.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs helkkaria täälla tapahtuu? Uusnatsitkin löysivät paikalle...

Toivon tosiaan ettei foorumi ole mennyttä, sillä mukavaan porukkaa olette ja olen itse vasta vajaan vuoden ehtinyt foorumilla pyörimään. Noh, jos nykyisen foorumin loru on lopussa, niin olen uudella foorumilla menossa mukana.

Hunter97

Anonyymi kirjoitti...

Se on "heil" eikä "hail", taliaivo!

typewriter x kirjoitti...

Nyt kun kerta foorumi on alhaalla, laitan tänne linkkiä uudesta Collide-luvusta, jonka julkaisen irc-galleriassa. Sieltä voi sitten käydä lukemassa. Julkaisu tänä iltana.

T: typewriter x

Anonyymi kirjoitti...

Jos yhteisömme palaa takaisin, lupaan jatkaa tarinanurkan sarjiksiani! Lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon!


Mutta ikävä on ihan tosi. Ei sitä edes omassa blogissaankaan viitsi kaikkea vuodattaa, jota tuntemattomat lukevat ja linkittävät juttujani Facebookkiin ties keiden nähtäväksi ja jupisevat suljetuilla alueilla ties mitä paskaa. Foorumimme on siksi paras, koska siellä on juuri sopiva määrä käyttäjiä, jotka tuntevat toisensa ja siksi siellä voi olla aika avoinkin.

Terveisin huonossa jamassa oleva modenne. :(

KrausuriMaunuri kirjoitti...

R.I.P RESuomeksi ;__;7

Ei mut joo, meitsi on ainakin messissä uuden foorumin poppoossa, jos toi createphpbb nyt kyykkää. Vaikka itse en ole sinne ikinä hirveän aktiivisesti kirjoitellut, niin kyllä siellä vierailu on viimeisen viiden vuoden jälkeen jo lihasmuistissa ja ikävähän tässä oikeasti tulee eräiden ihmisten perseilyjä ja läpänheittoja.

Jos sitä uutta foorumia ei nyt pystytetäkään, niin olisi silti ihan nasta jatkaa samalla porukalla vaikka irkin puolella, jos ei muualla. Itse olen idlaillut siellä viimeisen vuoden aikana enemmän kuin tarpeeksi ja välillä olisi ihan kiva saada muitakin ihmisiä vierailemaan siellä enemmän kuin viiden minuutin verran, sillä ei se keskustelu sielläkään synny hetkessä. Jos ihmiset eivät muista niin kanava oli #resident_evil.fi Quakenetissä ja nopeasti sinne pääsee vaikka allaolevasta linkistä.

http://webchat.quakenet.org/

typewriter x kirjoitti...

http://irc-galleria.net/user/Rickert/album/3775615-collide

Tuolta voi käydä lukemassa Colliden uusimman luvun (sivusta 14 eteenpäin). :)

T: typewriter x

Gigs kirjoitti...

Koska foorumi ei nyt pelitä, ilmoitetaan asiasta lyhyesti täällä.

Outbreak 1 ja 2 pelien online-pelaamisen mahdollisuus on tehnyt vuosien jälkeen jonkinmoisen paluun fanien tekemän serverin muodossa. Tosin pelaamiseen tarvitset japanilaisen version pelistä ja muokatun pleikkarin tai säädetyn emulaattori-version pelistä.

Lisää infoa asiasta mm. täältä
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=743698

typewriter x kirjoitti...

Mites on uuden foorumin kanssa, onko sellaista tulossa? Alkaa olla kauheat vieroitusoireet RE-foorumeille. :/

Anonyymi kirjoitti...

Onko foorumin sisältöä, esim omia arvosteluja madollista saada talteen jotain kautta? En haluaisi menettää tuhatta peli ja elokuva-arvosteluani... :(

t:Entistä Hiljaisempi Silence

Anonyymi kirjoitti...

"Alkaa olla kauheat vieroitusoireet RE-foorumeille. :/"

Sama täällä. Ei ole oikein mitään tekemistä koko internetissä enää. :(

"Onko foorumin sisältöä, esim omia arvosteluja madollista saada talteen jotain kautta? En haluaisi menettää tuhatta peli ja elokuva-arvosteluani... :("

Vaikken nyt itse mitään niin tähdellistä ole tuonne foorumiin raapustellutkaan, olen asiasta aika huolissani.

Luulisi ainakin että palveluntarjoaja yrittäisi jotain tehdä, sillä emme ole ainoita, joita asia koskee.

Tietääkö kukaan onko createphpbb-palvelimen taholta ilmoitettu asiasta missään mitään?

Terveisin Joni Ahonen

Bella kirjoitti...

Vaikea uskoa että palveluntarjoaja mitään tekee sillä siellä ei ole vaikuttanut olevan ketään "kotona" pitkään aikaan.

Web Archive on viimeksi arkistoinut foorumin heinäkuussa 2012, ja vain osa topiceista on tallennettu sinne.

http://web.archive.org/web/20120710172852/http://resuomeksi.createphpbb.com/forum.html

Googlen välimuisti on toinen paikka mistä voi etsiä laittamalla hakuun haluamansa topicin/alueen osoitteen.

Anonyymi kirjoitti...

Itse ainakin toivon että foorumi syntyy uudelleen vanhasta tuhkasta. Tälloin tulee myös Puhdistus, jolloin tyhjät henkilöt katoavat ja saadaan luotua uusi maailma!

-PT2

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti tämä kyseinen "Puhdistus" ei luo mitään uutta vaan tuhoaa jokaisen elävän organismin.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi odottaa, että "puhdistus" hävittäisi elävät organismit, kun voitte aloittaa sen myös itsestänne?
(pelleily seis ja asiaan)

Uudelleenaloitus liki tyhjästä voi olla alkuun työlästä, mutta eihän se kuuluisa Jussikaan sen kuokan kanssa sitä suota välittömästi ympäri kääntänyt.

typewriter x kirjoitti...

Kannatan PT2:sen ideaa. "Total destruction is also the joy of rebirth!"

Öinen kirjoitti...

Foorumi oli oikeasti joskus aika iso osa omaa nettiliikennettä, yleisille alueille tuli kirjoiteltua paljonkin ja Ressoihin sieltä löytyi aina vinkkejä ja apuja.

Vaikka pelisarjaan perustuva foorumi alkaa olla jo hieman vanhanaikainen ajatus (Guukkelista löytyy ohjeet ja vinkit peleihin), on foorumilla kuitenkin sellaisiakin tyyppejä edelleen joiden viestejä tuli lueskeltua useita vuosia sitten.

Vaikka foorumin parasta antia on jo pitkän aikaa ollut vanhojen ketjujen tönkiminen ja hörähtely modeemiaikakauden tietämättömille finninaamakommenteille (oma käsi ylhäällä myös) niin harmihan se on jos kaikki vanhat ketjut ja viestit menetetään. Itsellä ei ainakaan enää tällä teemalla riitä mielenkiinto uudelle foorumille rekata.

Villemax kirjoitti...

Vaikka en hirveän aktiivisesti ole postaillut niin tuli lähes päivittäin foorumilla käytyä. Toivottavasti vanhat topicit ja viestit jotenkin saadaan vielä säilytettyä, jos uusi foorumi luodaan.

Naitti kirjoitti...

Kauheat vieroitus oireet, mitään ei saa tehtyä kun ei pääse foorumille katsomaan mitä tapahtuu. Toivottavasti uusi foorumi saataisiin pian tai create alkais jo toimimaan.

Bella kirjoitti...

Tuolla on nyt jonkinlaista foorumi-yritelmää jos jotakuta vielä jaksaa kiinnostaa:

http://resuomeksi.munfoorumi.com/index.php